Hoe moet u nieuwe oorgaatjes verzorgen?

 

Een goede en regelmatige naverzorging na het zetten van de oorgaatjes is bijna net zo belangrijk voor mooie en gezonde oren als kwalitatieve apparatuur, kwalitatief hoogwaardige oorbellen en kwaliteits winkels. Pas gezette oorgaatjes moeten ten minste twee keer per dag met geschikte producten gereinigd worden. Op die manier kunt u gemakkelijk infecties of andere complicaties voorkomen. Hier vindt u onze verzorgingstips voor de verzorging en informatie over onze verzorgings-producten.

Verzorgingtips and Tricks!

 

Goede verzorging is belangrijk voor mooie en gezonde oren

 

  • Raak de oorbel of het oor alleen aan met schone handen.
  • Reinig de oren van de voor- en aan de achterkant van het oor, door ten minste twee keer per dag met Studex Ear Care Solution, Antisept of Ear Care Gèl op het nieuwe gaatje aan te brengen, zonder daarbij de oorbellen uit het oor te halen. Draai de oorbellen 2 – 3 keer door 180 ° (halve draai) naar links en naar rechts. Zorg ervoor dat je haren zich niet om de pousette (sluiting) wikkelen.
  • Tussen het reinigen door moeten de oren zo weinig mogelijk met vocht in aanraking komen.

 

Wat moet u vermijden?

  • Verwijder de oorbel niet onnodig of raak de oorbel niet onnodig aan.

– Duw de pousette niet te dichtbij uw oor. De pousette moeten zich altijd aan de achterkant van de oorsteker bevinden om te zorgen voor een voldoende luchtcirculatie. Er is een inkeping voor de optimale positie van de pousette. 

 

Wat kunt u doen, om het genezingsproces te verbeteren?

  • Laat de eerste oorbellen ten minste weken 6 in de oorlel zonder ze te verwijderen
  • Gebruik alleen oorstekers tijdens de eerste 6 maanden (in het geval van de oorlel)  De oorbel moet gemaakt zijn van nikkelafgiftevrij chirurgische staal of andere anti-allergene materialen zoals echt goud. Alle Studex oorbellen van de Sensitive en Tiny Tips- lijn zijn bij uitstek geschikt als vervolg-oorbellen. In uw lievelingswinkel, vindt u eveneens vele andere hoogwaardige oorbellen, bijvoorbeeld gemaakt van echt goud, die je perfect als vervolg-oorbellen kunt gebruiken.
  • Vermijd contact met haarspray, shampoo, zeep etc. bij het pas gemaakte gaatje. Je moet na douchen of baden, het oor grondig met water spoelen en vervolgens behandelen met een Studex huidverzorgingsproduct.
  • Lichte zwelling en rood worden van het oor dat direct optreedt nadat de oorbel gezet is, is volledig normaal. Als u onze instructies opvolgt, moeten deze symptomen verdwijnen binnen de 48 uur. Wanneer onevenredige pijnen, zwellingen of roodheid ontstaan moet u per omgaande een arts bezoeken.

 

De STUDEX® After Piercing Lotion en de STUDEX® Piercing Care Gel zijn producten die ontworpen zijn voor de naverzorging van uw oren, al vanaf 24 uur na het zetten van de oorgaatjes. Met deze producten kunt u uw nieuwe oorgaatjes beschermen tegen infecties.

Deze producten zijn verkrijgbaar bij uw oorpiercing-specialist.